des 25

Siden jeg skaffet meg Mac mini i 2009 har jeg brukt Plex som mediesenter. Det er enkelt å bruke, har et pent design, i tillegg får jeg info om de seriene og filmene jeg har. For meg er dette et meget godt alternativ for å få samlet alle mediefiler i et grensesnitt. For å navigere i Plex bruker jeg den gode gamle hvite Apple remote. Den gjør sin nytte, og vel så det.

Etter at de oppgraderte til Plex/Nine har jeg nå fått mulighet til å starte å se en film hjemme, fortsette å se filmen på iPad og avslutte den på iPhone hvis jeg ønsker det. Usikker på hvor ofte dette vil være aktuelt, men likevel, en bra greie å kunne gjøre!

TV-seriene tilgjengelig på iPhone

Jeg vet det finnes andre alternativer til Plex, blant annet Boxee og Apple sin Front Row. Front Row fungerer ikke for meg og Boxee har jeg ikke testet, men det skal visstnok ha mange likhetstrekk med Plex (?).

Hvorfor velger jeg Plex?

 • Jeg får et mediesenter i de kanalene jeg bruker – altså tilgjengelig for TV, iPad og iPhone4. Got to love it!
 • Viser all min musikk, TV-serier og filmer samlet på et sted
 • Hvis jeg ønsker det kan Plex også vise bildene jeg har lagret
 • Rikholdig bibliotek – sammendrag av filmer og TV-serier (coverart, sjanger, utgivelsesår, format osv)
 • Enkelt brukergrensesnitt
 • Støtter de fleste filformater (alle?)
 • Spiller fint av 720p og 1080p filer
 • Kan importere innhold fra eksterne harddisker
 • Tilgang til ulike videokanaler (YouTube, MTV, Apple Trailers, TED for å nevne noen)
 • Gratis åpen kildekode – dette kommer oss forbrukere tilgode
 • Hvis jeg ønsker det, mulighet for fjernkontroll via iPhone/iPad

Og en ting til…

Som Rolf har kommentert i Martin Bekkelund sitt innlegg om Plex.

Anbefaler Klexi HD til iPhone (og iPad, har ikke testet appen på iPad). Da kan du trykke download på alle filmer og tv-episoder også konverterer Plex og sender filen til iPhonen/iPaden. Fint til fly-, bussturer osv.

Hvor smart er ikke det! Kunne lagre det jeg måtte ønske lokalt på iPad uten å måtte gjøre en konverteringsjobb – Klexi HD fikser det for meg. Helt genialt! Da kan jeg se filmer og TV-serier når jeg er ute og reiser, eller ikke ønsker å streame over nett.
Klexi HD kjøpes for 35,- og fungerer da både til iPad og iPhone.

Noe av musikken min via Klexi

7 svar til “Jeg bruker Plex som mediesenter”

 1. liwxewcqc sier:

  ctckdtnqx pfmdm sgdacdv jlbl mxgdvvndlmxnuce

 2. włazy żeliwne sier:

  Thank you for your extremely great info and feedback from you. car dealers in san jose 731735

 3. scarica i disegni per tatuaggio sier:

  if this post was likened to a flavor of yogurt, what flavor would it be? Banana, I think. 407255

 4. pyjama sier:

  Deference to op , some superb selective data . 773881

 5. trash mackeeper sier:

  i could only wish that solar panels cost only several hundred dollars, i would really like to fill my roof with solar panels- 195024

 6. http://www.mediafire.com/?oyrrrtqn102o9he sier:

  I don

 7. Vegas Indoor Skydiving sier:

  There is an ending. Just remember that I meant for this to be an art game. I do feel like I spent an inordinate amount of time on the far more traditional gameplay elements, which could make the meaning with the game a bit unclear. In case you mess about with it though, you will uncover it. 374459

Skriv et svar

Kenneth Arvesen drives med Gratis blogg fra Isay.no Lag din egen gratis blogg og bli med!
preload preload preload