jan 06

Dette innlegget er mest for min egen del, men kan være til hjelp for de som ønsker å bytte teleoperatør og har en iPhone. Grunnen til at jeg skriver dette er fordi jeg hadde problemer med å finne frem god info på nettet med gode svar. Mulig jeg er dårlig googler? Må jeg låse opp telefonen eller trenger jeg kun å bytte SIM-kort? Hva skjer med meldingene, hva skjer med kontaktene, hva skjer med bildene osv??

I dag porterte min samboer fra NetCom til Telenor. Etter litt testing og noe frustrasjon, samt snakk med kundesenteret til Telenor og NetCom, deretter Eplehuset og Humac sitter jeg igjen med følgende erfaringer.

Du trenger ikke gjenopprette fabrikkinnstillingene
Sett inn SIM-kortet til din nye operatør og synkroniser mot iTunes. Det er mulig du må låse opp din telefon. Dette gjøres i to steg:

  1. Få tak i IMEI-nummer. Gjøres ved å taste *#06# på tlf og et nummer vises i displayet
  2. Ring kundesenteret til din tidligere operatør. Nå trenger de ditt IMEI-nummer. Be de låse opp telefonen med nummeret du ga de. Synkroniser så på nytt mot iTunes.

Skulle du trenge å gjenopprette fabrikkinnstillingene
HUSK for all del å synkronisere iPhone med iTunes før du starter denne prosessen. Da mister du ingen info som er lagret.

Alt innhold på din iPhone beholdes
Det vil si at kontakter, meldinger, SMS + andre oppsett, beholdes slik de er. Folk jeg har snakket med anbefaler likevel å ta back-up av kontaktlisten – den er kjip å miste! Enig det.

Apps forsvinner (fra telefonen)
Men fortvil ikke. De ligger lagret på din iTuneskonto, og du vil få de tilbake ved å «kjøpe» de på nytt. Jeg skriver «kjøpe» da du må trykke på Buy now-knappen og taste inn din iTunes kode. Du vil få dette spørsmålet:

You have already purchased this item. To download it again for free, select OK

Gjør du dette er det ingen frykt for å bytte fra en operatør til en annen.

Et svar til “Bytte operatør – hva skjer med innstillingene på iPhone?”

  1. włazy żeliwne sier:

    If running proves to be a issue then it might be wise to discover alternative exercises such as circuit training, weight training, swimming or cycling. 676707

Skriv et svar

Kenneth Arvesen drives med Gratis blogg fra Isay.no Lag din egen gratis blogg og bli med!
preload preload preload