jan 11

Så var dagen kommet en vårdag i 1995. En kompis og jeg gikk i 8 klasse – vi skulle få oss mobil. «Fett», tenkte vi, «dette blir saker!». Lite ante jeg at den mobilen skulle starte min hunger etter mobiler. Mitt første abonnement husker jeg den dag i dag: «…200kr pr mnd, ring gratis i helgene…» lød det fra Telenor. Den gangen var det et bra abonnement. Særlig med tanke på at prisen pr SMS var hele 3 kr! Mamma kalte meg mobilnerd – men hva visste hun om mobiler? Nedenfor har jeg mimret litt rundt de mobilene jeg har hatt opp gjennom årene. Her er det mye nostalgi, folkens!

Nokia 1610

Så hvilken mobil var den første jeg fikk? Jo, en god gammel klassisk Nokia 1610. Den ultimate mobilen i 1995: høy ringelyd, forskjellige ringelyder, lett å sende SMS, og den lagret alle mine kontakter. Trengte jeg noe mer? Eneste utfordringen var noe laber dekning. Dekningsraten var ikke slik vi er vant med i dag. Som et tegn på innhold og begrensninger, er det artig å se hvor lite info som finnes om mobilen på Wikipedia.

Noen år senere, nærmere bestemt 1998, fikk jeg en Nokia 8110. I den senere tid ser jeg at tre år er det lengste jeg noen gang har hatt en mobil. 8110 var en «banantelefon». Det føltes bra å ha en fancy mobil med skyvedeksel. Helt sykt hvor mye oppmerksomhet den fikk. IT-avisen skrev følgende om herligheten:

Målgruppe: Profesjonelle brukere som benytter data/fax og setter pris på eksklusivitet og profesjonelle bruksegenskaper

Nokia 8850

I 1998 kom Nokia med en annen mobil, en Nokia 6110. En helt grei mobil, hverken mer eller mindre. 1999 kom Nokia 8850 på markedet! Det var den beste mobilen jeg hadde hatt til nå! Den var liten og lekker, hadde blått display, og veide kun 91 gram. Stål-looken gjorde at det ikke ble fingermerker på mobilen. Jeg husker at jeg betalte nesten 10.000 kr for den! Syke syke meg! Men slik var det. Jeg ville ha det nyeste.

Jeg kjøpte meg også en Nokia 8210 det samme året. Jeg turte rett og slett ikke gå rundt med en 8850. Den var altfor dyr og lett å miste. Alternativet falt på lille 8210. Den ble en fin reservemobil.

Neste mobil jeg «måtte» ha, var Nokia 8310. For en mobil! Det var den første mobilen med GPRS, i tillegg hadde den radio! Hvor bra var ikke det? Nå kunne jeg sitte på bussen å høre på radio mens jeg var på WAP! Jeg kunne endelig holde meg oppdatert mens jeg var på farten! WAP-sidene var ikke mye å skryte av, men likevel. Nokia utalte følgende om mobilen:

”…it combines beauty with brains…”

Nokia 7650

Så i 2003 fikk jeg min første mobil med fargeskjerm, skyvedeksel, 0.3 MP kamera, videokamera, Internett, GPS, MP3-spiller, webkamera, innebygget radio osv. Nokia 7650 var her! Jeg tenkte med meg selv at dette var den ultimate mobilen. Det kommer aldri til å være noen over eller ved siden – that’s it! (lite visste jeg da om Apple). IT-avisen karakteriserte mobilen som et kapabelt, moderne sikleobjekt for dingsefrikere. Det er er herlig beskrivelse når vi i dag vet hvilke muligheter Smartphones gir oss. Jeg synes likevel 7650 var en spennende telefon som ga oss et lite innblikk i hva vi kunne forvente oss i årene fremover. VG skrev at konsernsjef Jorma Ollilla i Nokia uttalte følgende om mobilen «…vil evolusjonen fra tekstmeldinger til multimediemeldinger markere en helt ny tidsregning for mobilkommunikasjon ved å kombinere bilder med lyd og tekst…». Ehh..Han hadde vel til en viss grad rett..


Samsung v200

Min evige hunger etter den optimale mobilen fortsatte i 2003. Det gikk ikke lange tiden før det dukket opp en spennende sak. En samsung v200 (bildet over). Mobilen hadde satt design i førersetet – men det var også det eneste. Mobilen ble lansert i en Matrix-pakke som skulle sette prikken over i-en! Den hadde til og med kamera på et navigasjonshjul jeg kunne vri 180 grader! Mobilen ble jeg midlertidig skuffet over. Jeg klarte rett og slett ikke skrive SMS de første dagene – jeg kom fra Nokia-verden. SMS var helt umulig!

Året etter, i 2004 skaffet jeg meg Nokia igjen. Klarte ikke Samsung, og valget falt på Nokia 7200. I 2005 begynte jeg for alvor å benytte mobilen som en bærbar enhet der jeg kunne samle info, surfe, samt ha jobbmail tilgjengelig. Jeg skaffet meg en Nokia 6230i. Det var en businesstelefon jeg fort ble glad i. Heller ikke i 2004-2005 klarte jeg å holde på mobilen særlig lenge.

I 2006 gikk jeg til anskaffelse av en Nokia 6680. Den var kul og fet på en gang! I tillegg var det kamera både foran og bak. Det betydde at jeg nå hadde mulighet for videotelefoni. Artig tjeneste, problemet var bare at ingen av mine venner i begynnelsen hadde en mobil som kunne ta imot slik samtaletyper. Eller var det jeg som ikke turte å ringte de opp? Litt uvant og rart ville det bli hvis jeg så venner i levende bilder på mobilen.

I 2007 begynte Smartphones for alvor å ta form. Det var på tide bytte mobil – igjen. Denne gangen ble det Nokia n73. Dette er en av de mobilene jeg har vært mest fornøyd med. Det var mange som hadde problemer med denne, ikke jeg. Den fungerte utmerket. Hadde 3.2 MP kamera, gode taster, helt grei minnekapasitet. Det var også enkelt å synkronisere jobbmail. Alt samlet i en liten pen pakke – akkurat slik jeg ønsket det.

Så skaffet jeg meg to telefoner fra Sony Ericsson. Hvorfor er uvisst, men det ble Sony Ericsson 880i og Sony Ericsson 890i. Alle snakket om disse og jeg lot meg påvirke! Det ble med kjøpet. Mobilene ligger fremdeles nederst i en eller annen gjenglemt skuff.

Da 2008 kom skaffet jeg meg storebroren til Nokia n73 – en Nokia n79. Mobilene var mer eller mindre like, n79 hadde bl.a utvidet sine spesifikasjoner med et kamera på 5 MP, større minne, og raskere telefon. Minuset var noen kjipe små tynne taster.

iPhone4

Senere det samme året kom Apple med sin iPhone3G, og jeg var på nytt solgt etter all hypen svar var! Skulle jeg tørre å forlate Nokia? Hva om iPhone bare var oppskrytt? Den hadde jo dårlig kamera og ingen taster. Mobilen hadde spesifikasjon som var minst 3 år tilbake i tid. Var dette veien å gå? Mediafolk snakket ikke om annet en Apple sitt nye vidunderbarn! Jeg måtte prøve. Jeg kunne ikke la en slik sjanse gå fra meg.

Jeg skaffet meg først en iPhone3G, og i 2010 en iPhone4. Pr nå kommer jeg aldri til å bytte mobilmerke. Det er helt sikkert! Det samme sa jeg i 2003. Jeg føler likevel at Apple endelig har nådd frem med en mobil jeg setter pris på, og blir glad i. I tillegg føler jeg at jeg fornyer den ved å kjøpe spill, apps og annet moro i App Store. iPhone mangler funksjonalitet, men det gjorde også Nokia.

Jeg har altså brukt 17 mobiler på 15 år, noe som tilsvarer litt over en mobil i året. Galskap sier noen, lidenskap sier jeg.
Og mamma, du hadde helt rett, jeg er og blir en mobilnerd!

Bilder i denne posten er hentet fra mobilmuseet.no, nokia.no og apple.no

17 svar til “Evolution of Kenneth mobs”

 1. Andrew Stewert sier:

  Is it okay to reference part of this on my website if I post a link back to this site?

 2. Homepage sier:

  But wanna admit that this is very helpful , Thanks for taking your time to write this. 412759

 3. ipoxzqncu sier:

  wwrxqobuh imppd yxudcni suxv vllgtddynmlevuv

 4. here sier:

  I

 5. tatuaggi sier:

  Nothing much better than Bing discovering us a great website related to what I was searching for. 923645

 6. pyjama sier:

  I believe this web site has some actually excellent details for every person : D. 79785

 7. Handy orten sier:

  Thank you, I

 8. handy orten lassen kostenlos ohne anmeldung sier:

  I was thinking of commencing a blog so I performed some research involved with it online and came upon a lot of stuff which covers legal issues along with blogs. That’s not me thinking of blogging and site-building about dubious problems, (my own site would likely give attention to content in relation to publications, shows, customs, movie theater, new music and so on, and fabric can be completely my own, personal thoughts) exactly what legalities come to mind using writing a blog? . Can i publish your trademark legal disclaimer or maybe tend to be blog site disclaimers essentially useless?.

 9. prepaid handy orten sier:

  Can your personal computer malware infect our laptop just by getting on the net? No downloading as well as uploading. No data file sharing. No instant messaging/chatting. No launching of the latest windows or maybe opening up contact or even mail items and the like. Simply departing our personal computer up for personal homepage display and linked to world wide web..

 10. http://www.pyjama-shop.nl sier:

  Echt tolle Seite. Rubbish bin eigentlich nur per Zufall hier gelandet, aber ich bin jetzt schon complete von der tremendous Seite beeindruckt. Gratuliere dazu!! Viel Erfolg noch durch der sehr guten Home-page mein Freund. 674776

 11. Vegas Indoor Skydiving sier:

  Hey there! Excellent post! Please do tell us when we shall see a follow up! 647150

 12. verlorenes handy orten ohne sim karte sier:

  Hi there. For sale site that we mounted hubpages. Up to now delicious. Other than wordpress blogs figures shows everyone your goes to and that i wish it to indicate how many visitors frequented my blog. Could any individual help me? Thanks a lot..

 13. verrückte geschenke sier:

  Is actually a computer system research level worthwhile pertaining to personal computer forensics?

 14. geschenkidee goldene hochzeit sier:

  For sale live journal blog currently, however i cannot work out how to acquire audience straight into generally there! I have been using fb and it’s really been wonderful, monthly subscriptions like crazy, but many of these people don’t have wp…hence simply no potential customers there. Other than, I am writing the identical data in order to both equally, so it’s not a whole lot of any reason for these folks getting one. How should i improve my wordpress platforms visitor? I currently employ tag cloud, nonetheless however exclusively obtained pertaining to 90 sights by 50 percent weeks. . . . Cheers within advance–serious advice exclusively, remember to!.

 15. hochzeitsgeschenke sier:

  What’s the difference between a Website Writer and a writer?

 16. geschenkidee foto sier:

  I’ve a MacBook computer and i also want our images which can be in my small pc to become in my Moto Razr A couple of v9. I have got a memory card including a storage device adaptor. When I actually position the minute card in the adapter, the pc identifies the item. And the photos that I enhance my cellphone may transport to the pc quickly and easily. But the images on my own computer will not exchange so that you can my own telephone. All in which can be seen are a wide crimson «x» using a dark-colored tv screen. Am My partner and i undertaking something wrong? The cellular phone clients are AT&T..

 17. preiswerte geschenkideen sier:

  Throughout Ie you have the typical silver tool bars in which the handle tavern along with file/edit cafes will there be is the silver historical past. How would you customize and alter that will all-around?.

Skriv et svar

Kenneth Arvesen drives med Gratis blogg fra Isay.no Lag din egen gratis blogg og bli med!
preload preload preload