aug 14

Jeg har endret mening. Jeg vil betale for Aftenposten på iPad, og jeg vil betale for VG+ på iPad. På lik linje som jeg betaler for TV2 Sumo, magasiner og bøker. Jeg var tidlig ute og kritiserte begge avisene for å ta betalt for sine iPad-utgaver. Nå, måneder senere, har jeg endret mening totalt. Hvorfor er det blitt slik?

Selv føler jeg tiden er forbi der jeg kan forvente at alt på nett skal være gratis. Skal jeg ha kvalitet koster dette penger, punktum!

Jeg forstår at jeg må bidra for at bransjen, og deres forretningsmodeller, skal overleve. Mine kjøp vil på sikt bidra til at avisene gjør en bedre jobb, og i fremtiden serverer meg en bedre opplevelse av avisene – i elektronisk format.

Tatt i betraktning at dette er første gang norske aviser tar betalt, synes jeg de gjør en god jobb. De presenterer rene, gode aviser med et bra innhold. Jeg føler jeg får noe ekstra ved å betale! Men det skal sies, ting kan gjøres bedre, og jeg forventer meg bedre aviser i de neste versjonene.

Hvorfor betaler jeg

 • Aftenposten gir meg en digitalpakke (iPad, eAvis og A-magasinet)
 • Aftenposten har to daglige utgaver, men har en feed som oppdateres kontinuerlig fra aftenposten.no
 • VG+ oppdateres kontinuerlig gjennom hele dagen
 • VG+ lar meg dele artiklene via bl.a Twitter og Facebook
 • Dypere og bedre artikler i seksjonen for ‘Meninger’
 • Reklamefri sone (en og annen annonse finnes likevel)
 • Pent og stilrent grensesnitt
 • Bedre bildesett og inkluderte videoer

Ting jeg savner

 • Kontinuerlig oppdatering av Aftenposten sine artikler gjennom dagen
 • Aftenposten bør kunne lastes ned
 • Aftenposten bør gi meg mulighet til å dele artikler på Twitter og Facebook
 • VG Helg ønsker jeg på iPad
 • VG+ bør få mykere og jevnere overganger når jeg blar mellom artiklene. Det hakker litt
 • Gjør artiklene mer spesialtilpasset iPad. Gode eksempler finnes hos bladene Wired og Project
 • Spenstigere bruk av bilder og video
 • Lik app til iPhone
 • Tilgang til avisene f.eks en mnd tilbake i tid
Slik ser dagens forsider ut for VG+ og Aftenposten iPad

16 svar til “Hvorfor betale for aviser på iPad”

 1. Pål Andreassen sier:

  Kjøper poengene dine, men føler selv at prisen blir så høy sammenliknet med hva jeg er vant til fra web (les: gratis).

  Jeg betaler gladelig 99,- (eller 49,- takket være CanalDigital) for Wimp pr. måned for all den musikk jeg kan tenke meg. Men å betale 249,- pr. måned for Aftenpostens digitalpakke blir alt for mye når jeg egentlig føler at jeg får med meg det viktigste gratis på web.

  Testet både VG+ og Aftenposten på iPad når de var gratis og foretrekker dem fremfor web. Var delig å lese avisene på iPad om morgenen, men for meg ikke verdt den prisen de forlanger.

  Men å kjøpe enkeltnummer når man er på ferie er glitrende.

 2. kennetharvesen sier:

  Takk for kommentar. Jeg abonnerer på Aftenposten Helg og da blir digitalpakken rimeligere (149,- pr mnd). Jeg har også stor sans for ‘all you can eat pakker’, og at hadde ikke vært meg imot om dette også kom til aviser. Enn så lenge har vi ikke dette alternativet.

  Det er vel det som er litt av mitt poeng også, at vi er vant til at det meste på web er gratis, og at det følgelig blir vanskelig for de ulike avisene å tilby et godt produktet i et nytt format.

  Jeg gir dette en sjanse, så får vi se.
  Som jeg også nevner er forbedringspotensialet der, og jeg er sikker på at avisene kommer med en god oppdatering neste gang.

 3. darpappeada sier:

  Takk for interessant informasjon

 4. Sheba sier:

  Jeg betaler gladelig 99,- (eller 49,- takket være CanalDigital) for Wimp pr. måned for all den musikk jeg kan tenke meg. Men å betale 249,- pr. måned for Aftenpostens digitalpakke blir alt for mye når jeg egentlig føler at jeg får med meg det viktigste gratis på web.
  +1

 5. Rocky Tokarski sier:

  Interesting article, thank you. Could you tell me about the second paragraph in more detail?

 6. Install Garage Doors sier:

  Hi, have you ever before asked yourself to write about Nintendo or PSP? 910468

 7. Skulpturen sier:

  The vacation delivers on offer are : believed a selection of some of the most selected and moreover budget-friendly global. Any of these lodgings tend to be extremely used along units might accented by means of pretty shoreline supplying crystal-clear turbulent waters, concurrent with the Ocean. hotels packages 143552

 8. phen 375 coupons sier:

  There are some fascinating points in time in this write-up but I don

 9. GSM Ortung sier:

  Hi there for your private broad critique, then once again particularly passionate the recent Zune, and furthermore intend this specific, not to mention the beneficial feedbacks other sorts of every person has posted, will determine if is it doesn

 10. Vegas Indoor Skydiving sier:

  I adore your wp style, wherever did you download it by way of? 357325

 11. prepaid handy orten österreich sier:

  I own a unusual need at this moment to produce a false blog. Just what is a excellent web log to accomplish this in addition to let people know what has not really my head but with my heroes thought processes?.

 12. handy orten gratis ohne abo sier:

  It is possible to ideal free web site for the shooter to implement?

 13. scott tucker sier:

  I like this web site because so significantly valuable stuff on here : D. 550834

 14. geschenk für vater sier:

  Essentially the weblog title is just not tightly related to the site niche market..in this particular period i want to alter my own website with a website by means of digg. however dont know basically will work this ,after that what amount can have an affect on this blog site website traffic?.

 15. einzigartige geschenkideen sier:

  Just how do you acquire individuals to call at your blog in addition to great running a blog sites?

 16. geschenkidee für opa sier:

  Top notch websites where I will commence a blog without cost?

Skriv et svar

Kenneth Arvesen drives med Gratis blogg fra Isay.no Lag din egen gratis blogg og bli med!
preload preload preload